Grad Lepoglava uključen u projekt "Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije"

Objavljeno: 06.10.2015. 18:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

"Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije (E-SCORE)" naziv je projekta pokrenutog od strane udruge Partnerstvo za društveni razvoj, a u koji je uključen i Grad Lepoglava.

Cilj je projekta izgradnja društvenih kapaciteta Hrvatske za stalni napredak u području borbe protiv korupcije na svim razinama, s posebnim naglaskom na civilno društvo, lokalnu samoupravu i stručnjake za javnu nabavu.

Među 11 odabranih jedinica lokalne samouprave koje su u projekt uključene kao dio radne skupine, odnosno pilot-grupa za cijelu Hrvatsku, Grad Lepoglava se našao zahvaljujući vlastitoj prijavi koja je prihvaćena od strane nositelja projekta i to nakon provedene analize dosad provedenih aktivnosti vezanih za transparentnost rada gradske uprave.

- Ova gradska vlast u Lepoglavi svoje aktivnosti temelji na transparentnosti i stalnoj težnji za unapređenjem alata sudioničke demokracije. Da bi u tome uspjeli, educiramo se, informiramo i djelujemo proaktivno. Na tim smo načelima krenuli u ovaj pilot projekt - istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je ispred Grada Lepoglave sudjelovao na dvodnevnoj radionici održanoj u Zagrebu, a na kojoj su se okupili predstavnici 11 članica pilot – grupe.

Projekt se financira sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a trajat će narednih 15 mjeseci.
- Vjerujem da ćemo u prosincu iduće godine imati vrlo dobre pokazatelje naše zajedničke borbe protiv anomalija u javnom sektoru - rekao je Kovač.

Komentari