ulaganje u obrazovanje

Grad Ludbreg dodijelio učeničke i studentske stipendije, a studenti dobili i božićnicu

Objavljeno: 24.12.2018. 12:36

Zadnja izmjena: 24.12.2018. 13:06

U prostoru Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg uručene su jednokratne novčane pomoći studentima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Grad Ludbreg ovime je nastavio lijepu tradiciju nagrađivanja studenata povodom blagdana. Jednokratnu novčanu pomoć u visini od 300 kuna primilo je 110 studenata, a uručio ih je gradonačelnik Dubravko Bilić

- Ovo je simboličan čin kojim želimo pokazati da nam je drago da studirate, da ste se odlučili na taj korak u svom životu, vrlo važan je to korak, završiti fakultet i naći svoje mjesto u svijetu rada. Vjerujem da je puno lakše studirati danas jer imate mogućnost studiranja u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu – rekao je gradonačelnik.

Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvarili su studenti koji su upisani kao redoviti studenti u akademsku godinu 2018./2019., koji imaju prebivalište na području Grada Ludbrega, koji nisu navršili 27 godina života te nisu korisnici nikakvih stipendija.

16 učeničkih i studentskih stipendija

Uz podjelu "božićnica" potpisani su ugovori s novim stipendistima, i to šest studentskih stipendija te 10 učeničkih stipendija. Grad Ludbreg tako sada stipendira 29 studenata i 17 učenika. -Bilo bi nam drago da nam se javlja više studenata za stipendiranja. Ova brojka stipendija nije velika, iako kada uzmemo u obzir veličinu našega grada nije ni premala. Ulaganje u obrazovanje uvijek je pravilan izbor – poručio je gradonačelnik. Mjesečni iznos stipendije po studentu iznosi 500,00kn za studente koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije, odnosno 700,00kn za studente koji studiraju izvan tih područja te 250,00kn za učenike srednje škole.

Komentari