za 2018./2019.godinu

Grad Novi Marof objavio natječaj za dodjelu stipendija - saznajte tko ima pravo na stipendije

Objavljeno: 24.11.2018. 17:01

Zadnja izmjena: 24.11.2018. 17:05

Grad Novi Marof objavio je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku 2018./2019. godinu i to za 28 stipendija po socijalnom programu i 28 stipendija za nadarene studente deficitarnih zanimanja. Iznos stipendija je 600, odnosno 800 kuna. 

Deficitarna su zanimanja iz obrazovnih programa arhitekture, elektrotehnike, farmacije, građevinarstva, medicine (dr. med.), muzičke akademije, strojarstva, fizike, kemije, matematike, geologije, prava (mr. prava), informatike, tekstilne tehnologije, socijalnog rada, njemačkog jezika, engleskog jezika, prometa i edukacijsko rehabilitacijskog programa.

Mjesečni iznos stipendije je 600 kuna za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije te 800 kuna za studente koji studiraju na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske. Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci, odnosno za razdoblje od 1. listopada 2018. godine do 31. srpnja 2019. godine.

Socijalni status

Pravo na dodjelu stipendija po socijalnom programu i stipendija za nadarene studente imaju kandidati koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Novog Marofa najmanje tri godine prije podnošenja prijave na natječaj, redovni su studenti dodiplomskog sveučilišnog studija, preddiplomskoga, sveučilišnog i stručnog studija te integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, nisu korisnici neke druge stipendije i nisu stariji od 26 godina.

Za stipendije po socijalnom programu natjecati se mogu oni studenti koji ispunjavaju opće uvjete za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija, a čiji mjesečni prihod po članu kućanstva u prethodna tri mjeseca ne prelazi 1.900 kuna.

Nadareni studenti 

Za stipendije za nadarene studente natjecati se mogu nadareni studenti za deficitarna zanimanja, koji ispunjavaju opće uvjete za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija, a koji su zadnja dva razreda srednje škole (studenti 1. godine studija) završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50, a studenti 2. i viših godina studija s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Pismene prijave sa zamolbom za dodjelu stipendije i sa svim traženim prilozima, dostavljaju se do 5. prosinca Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Novog Marofa, Trg hrvatske državnosti 1, 42220 Novi Marof. Više informacija može se pronaći na internetskoj stranici Grada Novog Marofa. 

Komentari