odgovor na pitanje brune istera

Grad o čuvanju bicikala: 'Ništa od zaštitara, ali imamo kamere...'

Objavljeno: 29.01.2018. 16:53

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 16:54

Foto: Arhiva

SDP-ov gradski vijećnik Bruno Ister u dva je navrata na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje o čuvanju bicikala u centru grada - predlažući, između ostalog, i angažiranje  zaštitara.

U oba navrata Ister je dobio suštinski isti odgovor, a to je da je grad postavio kamere na nekoliko mjesta, ali da nema novaca za zaštitare koja bi čuvala parkiralište bicikala.

'Postoje privatne inicijative'

Prema odgovoru iz Grada, postavljeno je 9 kamera na 8 lokacija, a kamere na Trgu slobode i u ulici Alojzija Stepinca imaju za svrhu nadzor stalaka za bicikle. Grad se poziva na podatke MUP-a kako je od početka rada ovog sustava kamera provedeno 30-ak obrada vezano uz krađu bicikala, te da se, citiramo, "došlo do korisnih informacija prilikom identifikacije počinitelja, te predmeta otuđenja."

Grad na kraju napominje kako imaju saznanja o postojanju privatnih inicijativa za izgradnju parkirališta za bicikle koja će biti čuvana. Detalji o tome nisu navedeni, ali gledano čisto zdravo logički - neki planiraju uložiti novac u parkirališta za bicikle, na kojima ćete uz naknadu moći ostaviti svog ljubimca na dva kotača. 

Komentari