odluka za 7 dana

GRAD OTKUPLJUJE DIONICE PARKOVA "Nužno za fondove i grobnu kuću"

Direktor Parkova Alen Runac dosada je više puta u svojim javnim nastupima isticao nužnost otkupa dionica zbog mogućnosti prijavljivanja projekata za financiranje do strane fondova Europske unije - poglavito izgradnje grobne kuće...
Objavljeno: 20.05.2019. 11:20

Zadnja izmjena: 20.05.2019. 11:28

Foto: Arhiva

Na sjednici Gradskog vijeća za tjedan dana vijećnici će odlučivati o otkupu 20,8 posto dionica „Parkova“ koje su trenutno u privatnom vlasništvu.

>>Parkovi na međunarodnoj razini lobiraju za izgradnju varaždinske grobne kuće

Dionice bi se trebale otkupiti po cijeni od 400 kuna za dionicu, odnosno ukupan trošak otkupa iznosio bi 1,23 milijuna kuna. Direktor Parkova Alen Runac dosada je više puta u svojim javnim nastupima isticao nužnost otkupa dionica zbog mogućnosti prijavljivanja projekata za financiranje do strane fondova Europske unije - poglavito izgradnje grobne kuće, za koju su nedavno predstavnici ovog gradskog dioničkog društva lobirali i na međunarodnoj konferenciji „Pannonian Cemetery Day“ - „Otkup dionica je bitan da se uskladimo i sa Zakonom. Mi smo jedina takva tvrtka u Republici Hrvatskoj koja nije u stopostotnom vlasništvu javne uprave“, rekao je Runac. Izgradnju grobne kuće uprava Parkova, pak, smatra jednim od ključnih problema Grada Varaždina, budući da je pretpostavka da će se stanovništvo i nadalje povećavati, a trenutna infrastruktura ne zadovoljava ni aktualne potrebe. „Infrastruktura na grobljima poput varaždinskoga je na razini prošlog stoljeća“, rečeno je na spomenutoj konferenciji.

 

Komentari