postavlja se pitanje što to znači?

GRAD U BIZARNOJ SITUACIJI Presudom Vrhovnog suda koncesiju za bale sada imaju i Patafta i Pripuz?

Objavljeno: 28.06.2018. 09:58

Zadnja izmjena: 28.06.2018. 10:16

Foto: Arhiva

Prema presudi Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojoj smo u posjedu, Grad Varaždin unatrag desetak dana nalazi se u pomalo bizarnoj situaciji kada je riječ o zbrinjavanju bala u Brezju, s obzirom da je Trgovačkom sudu u Varaždinu na prijedlog bivšeg VIS-a Davora Patafte naložena revizija presude kojom je ugovor za sanaciju iz 2008. proglašen ništetnim.

>>Uz široki osmijeh Habuš i Branka Matavulj objavili: Čehokovi ugovori o balama su ništetni!

U obrazloženju presude, naime, stoji da je prema tadašnjem Zakonu o javnoj nabavi bilo moguće izuzeće i neposredno ugovaranje zbrinjavanja otpada između Varkoma i VIS-a, a iz razloga što, prema njihovom mišljenju – nije postojao vrijednosni cenzus iznad kojega se spomenuto izuzeće ne bi moglo primjeniti. Također ističu kako se u situacijama sprječavanja mogućeg nastupa štete moglo ugovoriti posao zbrinjavanja bez javne nabave, na što su se, uostalom – Varkom i VIS pozivali.

Postavlja se, međutim, pitanje – ukoliko taj Ugovor nije ništetan, ima li onda Grad Varaždin u ovom trenutku zapravo dva izvršitelja zbrinjavanja bala - bivši Pataftin VIS prema ugovoru iz 2008. i Zajednicu ponuditelja na čelu s Pripuzovim CEZAR-om iz 2013.? Na pitanje što to ustvari znači zasada iz gradske uprave nismo uspjeli dobiti odgovor, a Čehok bi se navodno o toj presudi (koja će se odraziti i na postupak protiv njega iz 2011.) trebao očitovati tijekom sutrašnjeg dana. Glavno je pitanje što navedena preusuda znači s obzirom na tužbu Zajednice ponuditelja protiv Grada Varaždina tešku 90 milijuna kuna? 

Komentari