brzo završena licitacija

Grad uspio pronaći tvrtke koje su spremne uzeti u najam dva skladišta vojarne u Optujskoj

Objavljeno: 21.12.2016. 15:03

Zadnja izmjena: 21.12.2016. 15:05

Foto: Željko Porobija

Na danas zakazano nadmetanje za najam dvaju skladišta vojarne u Optujskoj danas su se u Vijećnici pojavila točno dva ponuđača tako da je licitacija bila brzo i uspješno završena, a ugovori bi se trebali sklopiti u najkraćem roku.

Skladište površine 180 četvornih metara zakupila je tvrtka Singra, dok je manje skladište od 100 četvornih metara zakupila tvrtka Expertum. U oba slučaja je mjesečni zakup prostora 4 kn po četvornom metru. Premda takva cijena uistinu zvuči jako povoljno, radi se o zapuštenim objektima uz Fabijansku ulicu, koje treba temeljito obnoviti te u njih uvesti vodu i struju. Zakup je na tri godine, s tim što država može u bilo koje vrijeme zatražiti ove prostore natrag. 

- Morat ćemo uložiti nekih 10 tisuća kuna u obnovu objekta. Iako nam treba samo polovica skladišta, obvezali smo se da ćemo cijelo skladište popraviti krovište i urediti okoliš. - izjavio je Damir Sirovec, član uprave Expertuma, dodajući da bi bilo dobro da se Grad barem par godina ranije sjetio izdati ove prostore po povoljnim cijenama. No, kao što je iz broja zainteresiranih prijavitelja vidljivo, ponuda je i dalje većini naših poduzetnika riskantna tako da nisu bili spremni odazvati se pozivu Grada na nadmetanje.

Komentari