projekt ''ponos''

Grad Varaždin djeci s teškoćama u razvoju osigurao pomoćnike u nastavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2017. 10:35

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 10:58

Foto: Mateja Rak

Grad Varaždin je s partnerima-  Razvojnom agencijom Sjever DAN, Katoličkom osnovnom školom Svete Uršule, Centrom za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, te I., II., III., IV., VI. i VII. Osnovnom školom Varaždin započeo s provedbom projekta ''PONOS'' kako bi se djeci s teškoćama u razvoju osigurali pomoćnici.

Pomoćnici u nastavi potrebni su kako bi djeca lakše savladala svakodnevne školske zadatke, kao i inkluziju u društvo općenito, a Grad Varaždin od 2010. godine provodi takve projekte.

- Grad Varaždin je iz europskog socijalnog fonda osigurao 8 milijuna kuna. Mi ćemo to još dofinancirati jer su takvi uvjeti natječaja, a uz to, grad financira pomoćnike za djecu u vrtićima. Preko udruge Kokotiček smo osigurali još dodatnih 9 pomoćnika i to sve za slijedeće četiri godine.- rekla je Sandra Malenica,  zamjenica gradonačelnika te dodala kako je obuhvaćeno 76 pomoćnika u nastavi.

S ovim projektom je zadovoljan i predsjednik Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Marin Vučić koji je rekao kako je Varaždin davno prije svih pokazao svoj civilizacijski nivo vezan uz djecu s teškoćama u razvoju.

Inače, Udruga Kokotiček služi unapređivanju kvalitete življenja osoba s mentalnom retardacijom i njihovih obitelji, a članovi su većinom bivši učenici Centra Tomislav Špoljar. Ona je partner u ovom projektu i preko te udruge asistenti će pomagati djeci u Centru Tomislav Špoljar.

 

Komentari