doznajemo

Investicija od 900 milijuna eura: Varaždinci u Koprivnici za 20, a u Zagrebu za 60 minuta

Projekt sa građevinskom dozvolom mora biti isporučen do 15. listopada, a nakon toga slijedi javna nabava..
Objavljeno: 11.02.2024. 08:34

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 08:46

Foto: Arhiva/TZ Grada Koprivnice

Nedavno predstavljeno rješenje Kučanske rampe donijet će promjene oko varaždinskog željezničkog kolodvora, najavio je gradonačelnik Neven Bosilj, a sve to u dogovoru s Hrvatskim željeznicama i resornim ministarstvom.

Naime, Vlada je od Europske investicijske banke dobila preko 900 milijuna eura za rekonstrukciju pruge Čakovec-Varaždin-Ludbreg-Koprivnica, rekao je Bosilj. Već od sljedećeg mjeseca počinju voziti tri nove linije na relaciji Čakovec-Varaždin-Zagreb, a sve to radi bolje povezanosti.

- U sklopu svega toga ide do gradnja našeg kolodvora. Napravit će se elektrificirana nizinska dvokolosječna pruga od Varaždina-Ludbrega- Koprivnice. Mi ćemo dolaziti u Koprivnicu za 20 do 25 minuta. Dakle, od Varaždina do Zagreba će tim putem biti za otprilike sat vremena i onda će stvarno zaživjeti željeznički promet, kao i bolja povezanost Varaždina i Zagreba - istaknuo je.

Ispred zgrade željezničkog kolodvora, dodao je, napravit će se rotor.

- Ispod tog rotora će u budućnosti ići i pothodnik kako bi se olakšalo putnicima. Dakle, to je jedno sveobuhvatno rješenje usuglašeno s Hrvatskim željeznicama i ono se trenutno projektira. Projekt sa građevinskom dozvolom mora biti isporučen do 15. listopada, a nakon toga slijedi javna nabava. 

Komentari