situacija je ozbiljna

Grad Varaždin i Kaufland suglasni o raskidu ugovora, direktor Varteksa: 'Prijeti kraj'

Podsjetimo, jučer je direktor Varteksa Dražen Dobiš za Poslovni dnevnik rekao kako, bez ugovora Kauflanda o izgradnji kružnog toka i Nogometnog kluba Varteks o pomicanju dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, odnosno o prodaji Varteksovih zemljišta, ovoj tvrtki "prijeti kraj"...
Objavljeno: 09.12.2022. 08:36

Zadnja izmjena: 09.12.2022. 08:42

Grad Varaždin i Kaufland će, prema svemu sudeći, raskinuti ugovor temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa u Zagrebačkoj ulici, u sklopu projekta "Varteks kvart - urbana regeneracija" trebao graditi novi poslovni trgovački centar, izvijestili su iz gradske uprave.

Kako navode iz Grada, Kaufland je inicirao, a Grad Varaždin pozitivno odgovorio na inicijativu za skoro pokretanje pravnih poslova sporazumnog raskida ugovora  jer rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika , koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj,  je nakon očekivanja i nadanja da će doći do dogovora vjerovnika za što još postoje minimalne, gotovo nikakve šanse,  sada  suglasan da se krene u raskid ugovora između Kauflanda i Grada Varaždina.

- Najavljena investicija se neće moći realizirati jer se procjenjuje da ne postoji nikakva mogućnost dogovora hipotekarnih i založnih vjerovnika. Kao i svako ozbiljno poslovno društvo, tako i  Kaufland ima definirane termine za realizaciju investicija. Ako se do dogovora ne može doći u tim definiranim rokovima, a očito se to ne može riješiti jer se  vjerovnici čvrsto, ukopano,  drže svojih pozicija, ne vidimo nikakve mogućnosti realizacije cijelog projekta. I zato smo predvidjeli da se tijekom slijedećeg tjedna sastanemo s predstavnicima Kauflanda  i napravimo sporazumni raskid ugovora - rekao je Bosilj.

'Strateški projekt Vlade pada u vodu'

Podsjetimo, jučer je direktor Varteksa Dražen Dobiš za Poslovni dnevnik rekao kako, bez ugovora Kauflanda o izgradnji kružnog toka i Nogometnog kluba Varteks o pomicanju dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, odnosno o prodaji Varteksovih zemljišta, ovoj tvrtki "prijeti kraj".

- Vjerujem u snagu Varteksa, ali ako bi došlo do potpisivanja sporazumnog raskida ugovora Kauflanda s Gradom Varaždinom oko izgradnje kružnog toka, kao i ugovora s NK Varaždinom vezano uz pomicanje dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, što je Kaufland najavio 9. prosinca, samim time je to i njihovo odricanje od moguće kupnje zemljišta od Varteksa. Onda pada u vodu i strateški projekt Vlade RH "Varteks kvart - urbana regeneracija", a sve zbog toga što se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko raspodjele financijskih sredstava iz prodaje - navodi Dobiš.

Komentari