odluka donesena

Grad Varaždin i koncesionar se usuglasili: Ovo je nova cijena parkiranja

Naime, zbog uvođenja eura koncesionari su željeli zaokruživati cijene s obzirom na to da parkirni aparati ne prepoznaju kovanice od 1, 2 i 5 centi...
Objavljeno: 11.01.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 11.01.2023. 09:36

Cijena za sat vremena parkiranja u Varaždinu po novome iznosi 60 centi, odnosno 4,52 kune što je za 10% jeftinije od cijene koja je bila prije uvođenja eura. 

Naime, zbog uvođenja eura koncesionari su željeli zaokruživati cijene s obzirom na to da parkirni aparati ne prepoznaju kovanice od 1, 2 i 5 centi. Takav je zahtjev, prema Bosiljevim riječima došao i do Grada Varaždina s obzirom da odobrenje za novi cjenik daje gradonačelnik.

- Ja se nisam složio s takvim zahtjevom i vidite da su parkirni automati još uvijek ugašeni. Jučer nam je došao dopis gdje se koncesionar usuglasio sa mojim zahtjevima i traži suglasnost za novi cjenik parkirnih karata - rekao je gradonačelnik Bosilj i dodao kako će se već sutra krenuti u usklađivanja aparata.

Cijena će biti ista za SMS poruke, kao i karte koje će se kupovati na automatu. Također, smanjuje se i cijena parkiranja u podzemnoj garaži noću, pa će tako nova cijena za sat vremena biti 10 centi.

 

Komentari