obavijest gradske uprave

Grad Varaždin isplaćuje potpore za 935 privrednika - nove potpore već u siječnju

o kraja slijedećeg tjedna, poručuju iz Grada, novci će sjesti na račune ukupno 935 poduzetnika i obrtnika koji su se javili na javni poziv. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Poduzetničkog fonda kojeg je oformio Grad Varaždin kako bi...
Objavljeno: 05.11.2020. 16:41

Zadnja izmjena: 05.11.2020. 16:48

Grad Varaždin je na račune oko pet stotina varaždinskih obrtnika i poduzetnika ovih dana isplatio novčane potpore u iznosima od 2,5 do 5 tisuća kuna.

Do kraja slijedećeg tjedna, poručuju iz Grada, novci će sjesti na račune ukupno 935 poduzetnika i obrtnika koji su se javili na javni poziv. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Poduzetničkog fonda kojeg je oformio Grad Varaždin kako bi pomogao poduzetnicima i obrtnicima prevladati posljedice otežanog poslovanja u vrijeme koronakrize.

Ove će godine tako će biti iz gradskog proračuna, odnosno poduzetničkog fonda, biti isplaćeno oko 2,7  milijuna kuna. Isto toliko biti će isplaćeno i sljedeće godinem već u siječnju i veljači, poručuju iz Grada. Odlučeno je naime, da se polovica iznosa potpora od 5 do 10 tisuća kuna  plati sada, a druga polovica slijedeće godine.

Gradonačelnik Ivan Čehok ovaj portez gradske uprave komentirao je sljedećim riječima:

- Pravovremeno smo se odlučili na taj potez kojeg smatramo dobrodošlom pomoći u ovoj koronakrizi. Pomno pratimo dalje razvoj krize i njene posljedice na naše gospodarstvo, poglavito na poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika. Grad će se i dalje nastaviti brinuti za obrtnike i poduzetnike, učinit ćemo koliko je moguće da im se pomogne u ovim, nimalo lakim, vremenima - rekao je Čehok.

Komentari