obavijest umirovljenicima

Grad Varaždin isplatit će više od 2.000 Uskrsnica - evo detalja

Grad Varaždin

Objavljeno: 27.03.2020. 10:16

Zadnja izmjena: 27.03.2020. 10:26

Grad Varaždin danas, u petak 27. ožujka 2020. godine, počinje s isplatama  uskrsnica na kućne adrese umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Drugu godinu zaredom umirovljenicima čija mirovinska primanja iznose do 2 tisuće kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, Grad će povodom uskršnjih blagdana isplatiti novčanu pomoć, uskrsnicu u iznosu od 150 kuna. Iz gradskog proračuna u tu svrhu bit će ukupno isplaćeno 354.750,00 kuna. "Sada je vrijeme kada moramo još više brinuti o građanima kojima je potrebna pomoć. Ovom isplatom uskrsnica najugroženijim skupinama građana želimo iz razveseliti i ublažiti njihovu situaciju. Svima čestitam Uskrs i želim puno zdravlja", poručio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Plus Uskrsni paketi

Reklamacije će se obrađivati i isplaćivati nakon Uskrsa, a o svim detaljima Grad Varaždin će izvjestiti naknadno. Uz uskrsnice, Grad Varaždin će zajedno s Udrugom umirovljenika Grada Varaždina umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja podijeliti također uskršnje pakete. O načinu, mjestu i vremenu podjele paketa usklađenim s mjerama zaštite od širenja zareze koronavirusom, javnost će uskoro biti obaviještena.

Prema podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Zagreb na području grada Varaždina živi ukupno je 2019 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2 tisuće kuna, 300 osoba s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin i 46 osoba koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  podružnica Varaždin.

Komentari