potpisan sporazum

Grad Varaždin osigurao sredstva za pomoćnike u nastavi u privatnim vrtićima kroz ljetne mjesece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2021. 14:57

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 14:57

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u utorak je s ravnateljicama tri dječja vrtića privatnih osnivača – Dječji vrtić Dječji svijet, Dječji vrtić Panda i Dječji vrtić Čira Čara, potpisao Sporazum o provođenju programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju kroz ljetne mjesece (srpanj i kolovoz).

„Raduje me što na ovaj način možemo pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Zahvaljujem vrtićima privatnih osnivača na kvalitetnoj suradnji koju ćemo i dalje njegovati. Grad Varaždin će za pomoćnike u vrtićima privatnih osnivača i Dječji vrtić Varaždin ukupno iz proračuna osigurati iznos od 85.200,00 kn. To nisu značajna sredstva, a vrtićima, djeci i njihovim roditeljima provođenje programa itekako puno znači.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Ovim Sporazumom Grad Varaždin se obavezao da iz gradskog proračuna osigura sredstva za rad za pet pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima privatnih osnivača u vremenu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine. Također, Grad je osigurao sredstva za rad i za šest pomoćnika za polaznike Dječjeg vrtića Varaždin.

Ravnateljice su zahvalile gradonačelniku što je Grad Varaždin omogućio vrtićima privatnih osnivača provođenje programa pomoćnika što uvelike olakšava funkcioniranje vrtića tijekom ljetnih mjeseci, kao i na kontinuiranoj podršci koju imaju od Grada

Komentari