javni defibrilator

Grad Varaždin poklonio Domu zdravlja defibrilator

Objavljeno: 28.11.2022. 13:57

Zadnja izmjena: 28.11.2022. 13:58

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj poklonio je Domu zdravlja Varaždinske županije AED defibrilator.

Na ulazu u Dom zdravlja u Kolodvorskoj ulici gdje je postavljen uređaj uzvanike je pozdravio i zahvalio na donaciji Jurica Veronek, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

-Kad je prije nekoliko mjeseci naša gradska vijećnica doktorica Mirjana Karakaš Kolarek rekla da Dom zdravlja nema javno dostupni defibrilator odmah smo se odlučili da na njezinu inicijativu Grad Varaždin donira Domu zdravlja  jedan takav defibrilator. Cijena nije upitna ako ćemo time spasiti živote, ako će spasiti i jedan život ispunit će svoju svrhu - rekao je Bosilj.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec zahvalila se gradonačelniku Nevenu Bosilju i Grad Varaždinu što su prepoznali potrebu za doniranjem AVD uređaja Domu zdravlja Varaždinske županije.

- Zahvaljujem se svima, bilo da su predstavnici jedinica lokalne samouprave, sponzori, donatori, predstavnici ministarstva jer samo zajedničkim snagama možemo našu zdravstvenu skrb učiniti kvalitetnijom i dostupnijom svim našim građanima – izjavila je zamjenica Zagorec.

Grad Varaždin odobrio je novčana sredstva za kupnju te postavljanje AED defibrilatora i dojavnog ormarića za potrebe Doma zdravlja Varaždinske u  iznosu od 30.470,00. Uz to, slijedeće godine planira se opremiti devet patronažnih sestri sa digitalnim tlakomjerima, oksimetrima i priborom za mjerenje masnoće i šećara u krvi. One bi organizirano obišle svih šesnaest mjesnih odbora u više navrata kako bi djelovale preventivno vezano uz bolesti vezane uz povišeni tlak, te povećanje masnoća i šećara u krvi. 

 

Komentari