odluka

Grad Varaždin povlači ovrhu Varteksu, evo detalja

Na sastanku je usuglašeno da će Grad Varaždin povući rješenje o ovrsi koje je potrebno da tvrtka Varteks izađe iz blokade, isplati plaće radnicima Varteksa i nastavi s poslovanjem.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.08.2022. 12:58

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću donio Zaključak o povlačenju ovrhe protiv Varteksa.

Na sastanku je usuglašeno da će Grad Varaždin povući rješenje o ovrsi koje je potrebno da tvrtka Varteks izađe iz blokade, isplati plaće radnicima Varteksa i nastavi s poslovanjem.

- Na temelju apela tvrtke Varteks i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, a uzevši u obzir da je Grad Varaždin jedan dio dugovanja u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na FINA-u rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna. Drago mi je da smo na današnjem Međustranačkom vijeću svi zajedno pokazali veliko srce i razumijevanje za 850 radnika Varteksa, naše sugrađane, koji nisu krivi za ovu situaciju. Iskreno se nadam da će odgađanje provođenja naplate pomoći tvrtki da nastavi s radom i da ponovo “stane na noge”.” – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

'Proizvodni kapaciteti su puni'

Naplatom iznosa od 1,2 milijuna kuna, Grad Varaždin je do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru naplatio, a povučeno je s naplate rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Članica Nadzornog odbora Božica Čiček Mutavdžić, kako ističu iz Grada Varaždina, zahvalila je Gradu i gradonačelniku Bosilju za promptno djelovanje, spremnost na razgovor i pokazanu dobru volju da se pomogne radnicima Varteksa. Iz Varteksa ističu da su proizvodni kapaciteti Varteksa puni te da je do kraja godine naručeno poslova od strane ino-kupaca Hugo Boss, J Lideberg i Lubiam u iznosu od 2,2 milijuna eura, kao i da je kolekcija jesen/zima 2022. spremna za ulazak u maloprodajne jedinice.  

O stanju u Varteksu raspravljat će se i na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u rujnu.

Komentari