lavina reakcija

Grad Varaždin ograđuje se od Lupina! Evo što stoji u šturom priopćenju...

Objavljeno: 24.01.2018. 13:30

Zadnja izmjena: 25.01.2018. 12:37

Foto: Arhiva

Uoči konačnog dovršetka svoje skulpture „Vatrena Venera“ koju će pokloniti Gradu Varaždinu, Stephan Lupino jutros je u izjavi za eVaraždin rekao kako su mu određeni ljudi sugerirali, a njemu se čini dobrom idejom - da bi upravo dvorište Vile Bedeković bilo najbolje mjesto za njegovu skulpturu.

>>FOTO Lupinov Vatreni anđeo ispred Vile Bedeković umjesto partizanskog spomenika?

Budući da bi u tom slučaju bilo potrebno premjestiti partizanski spomenik, od ideje koju je Lupino iznio Grad Varaždin ogradio se službenim očitovanjem. U šturom priopćenju ističu da o cijeloj stvari nemaju nikakvih saznanja, te da je gradonačelnik Ivan Čehok „načelno, izričito protiv bilo kakvog premještanja skulpture“.

- Grad Varaždin ni gradonačelnik dr. Ivan Čehok nisu znali niti su  dobili ikakvu službenu informaciju o toj inicijativi, te o tome nemaju komentar.  Ukoliko do toga dođe, tada će odgovorno zauzeti stav, zatražiti mišljenje i savjet struke o mjestu postavljanja skulpture te svakako uvažiti mišljenje građana. Načelno, gradonačelnik je izričito protiv bilo kakvog premještanja skulpture – stoji u šturom priopćenju iz Gradske uprave.

Komentari