obilazak radova

Grad Varaždin: U tijeku su intenzivni radovi na obnavljanju ulica u Varaždinu

Objavljeno: 10.08.2022. 17:01

Zadnja izmjena: 10.08.2022. 17:05

Iz Grada Varaždina izvijestili su kako su u tijeku intenzivni ljetni radovi na uređenju varaždinskih ulica.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički,obišli su lokacije na kojima su završeni ili su u završnoj fazi radovi na uređenju ulica i komunalno-prometne infrastrukture.

- Unatoč visokim temperaturama, intenziviraju se radovi na uređenju varaždinskih ulica kako bi sve planirano bilo završeno u roku - poručuju iz Grada Varaždina. 

Završeni radovi

U naselju Hrašćica, uređena je Ulica Miljenka Stančića u punom profilu, pa sada vlasnici obiteljskih kuća u tom dijelu grada konačno imaju uređeni pristup svojim kućama. U Donjem Kućanu završeni su radovi na uređenju nogostupa kod vrtića i stajališta autobusa koji će znatno pridonijeti sigurnosti pješaka, naročito djece. 

Radovi u tijeku i pred završetkom

U samom gradu Varaždinu pred završetkom su obimniji radovi u Ulici Tina Ujevića. Preostaje nanošenje završnog  sloja asfalta te će ulica i novouređena parkirna mjesta koja koriste stanari okolnih višestambenih zgrada biti uskoro ponovno u funkciji.  Preostali su i završni radovi na asfaltiranju Ulica kardinala Franje Kuharića te dijela Vinkovačke i Vukovarska ulice.

Prilikom obilaska radova, zamjenik gradonačelnika i pročelnik pozitivno su ocijenili dinamiku odvijanja radova, a posebnu pozornost posvetili su odvodnji oborinskih voda te unapređenju biciklističke infrastrukture. Uočili su, kako poručuju, još niz detalja na javnim površinama koje bi svakako valjalo urediti i sanirati kako bi građani imali primjereno uređene i sigurne prometnice  te će radovi, bez obzira na stalno povećanje cijena građevinskog materijala biti nastavljeni punim intenzitetom, sukladno planu.

Komentari