održan niz sastanaka

Grad Varaždin: Za municipalne obveznice postoji veliki interes institucionalnih ulagatelja

U srijedu u jutro otvorena je knjiga upisa za građane i institucionalne ulagatelje, a razdoblje upisa trajat će do četvrtka, 8. travnja.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.03.2021. 12:13

Zadnja izmjena: 31.03.2021. 12:13

Foto: Luka Šalamun

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok održao je niz sastanaka putem video-konferencije s grupama institucionalnih ulagatelja koji su, kako navode iz Grada, pokazali velik interes za upis, odnosno kupnju municipalnih obveznica Grada Varaždina.

U srijedu u jutro otvorena je knjiga upisa za građane i institucionalne ulagatelje, a razdoblje upisa trajat će do četvrtka, 8. travnja. Gradonačelnik Ivan Čehok, zajedno sa zamjenikom Zlatanom Avarom i pročelnicom UO za proračun i javnu nabavu Mirelom Ivanković predstavio je potencijale grada Varaždina od obrazovanja, turizma i kulture sve do gospodarstva kao i financijske pokazatelje.

Uz to, potencijalnim kupcima iz dvadesetak institucija poput banaka, investicijskih fondova, osiguravajućih kuća i drugih zainteresiranih institucija obrazložio je razvojne kapitalne projekte u koje će biti uloženo 67 milijuna kuna. Svoj doprinos prezentaciji Varaždina te karakteristika obveznica dali su i predstavnici Privredne banke Zagreb. 

- Prema iskazanom interesu, Grad Varaždin će zajedno s agentom izdavatelja obveznica Privrednom bankom Zagreb uspjeti na povoljan način osigurati financiranje projekata koji će omogućiti izgradnju POS stanova, uređenje gospodarske zone Brezje, postavljanje podzemnih kontejnera za otpad te uređenje Sportsko-rekreacijskog centra Beli kipi - poručuju iz Grada Varaždina.

Gdje upisati obveznice?

Građani mogu upisati obveznice u poslovnicama PBZ-a u Varaždinu, ali i putem interneta. Svi potrebni dokumenti nalaze se na www.varazdin.hr/obveznice.

 

Komentari