Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić zahvalio je gradonačelniku Ivanu Čehoku na donaciji sredstava za uređenje prostora za smještaj uređaja za magnetsku rezonancu i prateće sadržaje. 

Ravnatelj bolnice zahvalio svim donatorima koji su zajedno prikupili 849 tisuća kuna, pri čemu je upravo Grad Varaždin bio najizdašniji donator, budući da je za tu namjenu izdvojeno 400.000 kuna.

- Izuzetno mi je drago što smo i ovaj put uspjeli u Gradu osigurati sredstva kojima smo bolnici omogućili uređenje prostorija za smještaj ovog vrijednog dijagnostičkog uređaja. Iako zdravstvo nije u našoj nadležnosti, mi kontinuirano pomažemo bolnici na različite načine, sve u cilju poboljšanja standarda zdravstvene skrbi naših sugrađana.

Cilj: 25 pacijenata dnevno

Uređaj za magnetsku rezonancu marke Siemens, snage 1,5 T ( Tesla ),  vrijedan 7,1 milijun kuna nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije. Jedan je od sedam nedavno nabavljenih uređaja za bolnice i klinike u Hrvatskoj. Za rad na uređaju osposobljen je liječnik specijalist neuroradiologije, a edukaciju su prošla i dva inženjera. Uređaj u Varaždinu sada radi u jednoj smjeni, no već na jesen radit će cijeli dan jer je cilj da se dnevno obavlja 25 pregleda pacijenata.

Komentari

07.06.2019. 12:43h Zadnja izmjena: 07.06.2019. 13:13