raspisani natječaji

Ovo bi trebalo ubrzati izdavanje građevinskih dozvola i povlačenje EU novca

Varaždinska županija je raspisala natječaje za radna mjesta koja bi trebala pomoći u rješavanju dugotrajnog procesa izdavanja građevinskih dozvola...
Objavljeno: 08.10.2021. 09:35

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 13:37

Na nedavnoj sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o dugotrajnom procesu izdavanja građevinskih dozvola te što Županija planira učiniti po tom pitanju.

Podsjetimo, vijećnik Mario Klapša (SDP) ustvrdio je kako je proces izdavanja akata i građevinskih dozvola za koje je nadležan Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša dugotrajan i postavio pitanje dolazi li do toga zbog nedovoljnog broja zaposlenika.

Župan Anđelko Stričak tada se složio s SDP-ovim vijećnikom rekavši kako se proces izdavanja građevinskih dozvola mora ubrzati zbog sredstava iz Europskih fondova te je pritom najavio nova zapošljavanja u Županiji.

- Mislim da je neprihvatljivo da proces zaostaje, posebice kad je našim ustanovama, općinama, gradovima, poduzetnicima i obrtnicima važno da Upravni odjel što prije izda građevinske dozvole zbog sredstava iz Europskih fondova. Zasigurno se na tom području planiramo "pojačati", stoga najavljujem nova neophodna zapošljavanja - rekao je tada župan.

Osam radnih mjesta

Dva tjedna nakon što se problematika raspravila na Županijskoj skupštini, Županija je, kako se danas može vidjeti na njezinim službenim stranicama, raspisala natječaje za radna mjesta koja bi trebala pomoći u rješavanju dugotrajnog procesa izdavanja građevinskih dozvola.

Raspisala je ukupno osam slobodnih radnih mjesta, od čega je sedam u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a na šest mjesta planiraju se zaposliti vježbenici. Jedno slobodno radno mjesto prijavljeno je u Upravnom odjelu za gospodarstvo i europske poslove.

Komentari