održana sjednica

Gradite nešto na području Drave? Ako nemate dozvolu slijedi...

Objavljeno: 04.10.2021. 12:11

Zadnja izmjena: 04.10.2021. 12:24

Kako bi se zaustavila bespravna gradnja te daljnja devastacija Dravske šume organizirat će se akcija komunalnih redara i građevinske inspekcije, jedan je od zaključaka sa sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina.

Tema sjednice bilo je opće stanje sigurnosti na području Grada Varaždina koja ocjenjuje se zadovoljavajućim, a odlučeno je kako će se na području Štosovog trga, Parka mladih, Grabanica, prostora između Prve gimnazije i bivšeg Coninga te na području dvorišta II. osnovne škole pojačati policijska ophodnja zbog čestog narušavanja javnog reda i mira.

Također, uvest će se video nadzor na lokacije koje su divlja odlagališta otpada, a obzirom na velik broj zaprimljenih zahtjeva za postavom uzdignutih ploha na cestama, takozvanih "ležećih policajaca", raspravljalo se i o mjerama za smirivanje prometa. Zaključak je da će se za svaki od zahtjeva ubuduće prethodno zatražiti mišljenje Policijske uprave varaždinske, a koje će biti potkrijepljeno točnim statističkim podacima.

Komentari