za grad koblenz

Gradonačelnik Bosilj poziva građane da pomognemo gradu prijatelju - Koblenzu

Objavljeno: 23.07.2021. 10:13

Zadnja izmjena: 23.07.2021. 11:48

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj uputio je javni poziv građanima Varaždina da se svojim prilozima odazovu na akciju prikupljanja donacija za saniranje šteta od posljedica nevremena u Njemačkoj. 

Katastrofalne poplave zadesile su partnerski grad Koblenz i njegovu okolicu, a najviše su stradali manji gradovi u njegovoj blizini. Gradonačelnik Bosilj  je u ime partnerskog Grada Varaždina odmah po primitku informacija o poplavama poslao pismo podrške u kojem je izrazio sućut obiteljima žrtava te ponudio hitnu pomoć. U pismo u kojem je gradonačelnik Koblenza David Langner zahvalio na podršci i ponuđenoj pomoći, dostavljen je broj računa na koji se može uplaćivati novčana pomoć nastradalim građanima.

U Gradu Varaždinu već je dan nalog za uplatu donacije, a gradonačelnik Bosilj upućuje i javni poziv građanima Varaždina da iskažu solidarnost prema stradalima u Njemačkoj te tako pridonesu bržem saniranju posljedica nevremena, a time i jačanju prijateljstva između dva grada, odnosno njemačkog i hrvatskog naroda. Gradovi Varaždin i Koblenz razvili su prijateljske i partnerske odnose kada je tijekom Domovinskog rata stizala humanitarna pomoć iz Njemačke, a povelja o partnerstvu potpisana je 2007. godine.

Podaci za uplatu donacija na službenim web-stranicama Grada Koblenza:

PODACI ZA UPLATU POMOĆI:

Sparkasse Koblenz (BIC: MALADE51KOB)

IBAN: DE40 5705 0120 0000 0002 40

sa svrhom: Bürgerspende Hochwasser - Poplava - donacija građana

 

Komentari