nastavak dobre suradnje...

Gradonačelnik Čehok i Damir Habijan ugostili veleposlanika Republike Kosovo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2018. 11:57

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 11:58

Danas su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok, dogradonačelnici Zlatan Avar i Sandra Malenica i predsjednik gradskog vijeća Damir Habijan primili Gëzima Kasapollia, veleposlanika Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj.

Uz veleposlanika Varaždin su posjetili i saborska zastupnica, Ermina Lekaj Prljaskaj te Stjepan Šafran, počasni konzul Albanije u Hrvatskoj, Alija Redžaj, predstavnik albanske nacionalne manjine Grada Varaždina i Filip Perdedaj, pripadnik albanske nacionalne manjine.

- Izuzetna mi je čast biti prvi veleposlanik Kosova u Varaždinu i ja se nadam da će ovo biti početak još boljeg prijateljstva između naše dvije zemlje i ja vjerujem da ovdje imamo puno potencijala i puno mogućnosti da bi surađivali u svim sferama života - rekao je Kasapolli.

Gradonačelnik Čehok rekao je kako su sretni što su mogli ugostiti veleposlanika te kako ih veže prijateljstvo te kako ima jako puno prostora za daljnju suradnju, prije svega u gospodarstvu.

- Oni su pohvalili integriranost albanske manjine u životu Grada i mi im stvarno pomažemo na sve moguće načine i izrazili smo spremnost da se napravi albansko - hrvatski forum i da vidimo mogućnost da naše tvrtke investiraju i surađuju gospodarski s Kosovom - rekao je Čehok i dodao kako misli da će biti jedna plodna i dugotrajna suradnja.

 

 

Komentari