Uzbuna u gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Habuš zatražio hitna očitovanja nadležnog upravnog odjela i Termoplina na Avarove optužbe

Objavljeno: 29.03.2016. 12:20

Zadnja izmjena: 29.03.2016. 12:26

Foto: Arhiva

Nakon današnje konferencije za medije koju je održao nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar i istaknuo kako je tvrtka Termoplin oštetila gradski proračun za 1,5 milijuna kuna, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zatražio je hitna očitovanja nadležnog Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Grada Varaždina te tvrtke Termoplin.

Na konferenciji za medije Avar je danas istaknuo kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Termoplina jer tvrdi da je grubo kršen Zakon o javnoj nabavi. Naime, sporna je cijena plina prema kojoj je tvrtka Termoplin fakturirala znatno više cijene od ugovorene, tvrdi Avar.

Na njegove optužbe varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zatražio je hitno očitovanje nadležnog Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Grada Varaždina.

- Taj odjel, između ostalog, provodi postupke nabave plina te je zadužen za kontrolu provođenja postupka javne nabave kao i za kontrolu poštivanja ugovorenih cijena. Ujedno, zatražio sam i hitno očitovanje Trgovačkog društva Termoplin na iznesene optužbe - istaknuo je Habuš.

Tako je Avar ipak izazvao reakciju gradonačelnika Habuša iako je na konferenciji za medije isticao da ne vjeruje da će biti kakvih reakcija iz gradske vijećnice.

Komentari