festival dobrih emocija

Gradonačelnik i župan na radnom sastanku rezimirali su uspjeh Špancirfesta

Objavljeno: 01.09.2021. 16:18

Zadnja izmjena: 01.09.2021. 16:23

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas su održali radni sastanak u Županijskoj palači, a teme su, kako su izvjestili iz gradske uprave, bile: rezultati Špancirfesta i zajednički projekti.

Gradonačelnik i župan izrazili su zadovoljstvo organizacijom Špancirfesta u okolnostima u kojima je trebalo uložiti dodatne napore kako bi sve proteklo u najboljem redu.fest

Župan Anđelko Stričak pritom se osvrnuo na općenite turističke rezultete na razini Varaždinske županije, koji su bolji nego u istom razdoblju 2019., a čemu uvelike pridonosi upravo Špancirfest.

- Problem su nam smještajni kapaciteti. Intenzivno radimo na razvoju suvremenih, inovativnih turističkih projekata u okviru kojih su i potpore namijenjene povećanju smještajnih kapaciteta. Nadam se da ćemo već sljedeće godine vidjeti i prve rezultate - naglasio je župan.

'Zadržali smo status'

Gradonačelnik Bosilj zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli tomu da unatoč mjerama Špancirfest zadrži status najposjećenijeg hrvatskog festivala.

- Župan Stričak je tijekom Špancirfesta bio domaćin ministricama turizma i regionalnog razvoja, županima, ja gradonačelnicima, što je svakako doprinos promociji, ali i jačanju ugleda i Grada i Županije. Već smo krenuli u organizaciju 24. Špancirfesta, naravno uz osmijeh i dobre emocije - rekao je gradonačelnik.

Uz župana i gradonačelnika sastanku su još nazočili: zamjenica župana Silvija Zagorec, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i suradnici.

Komentari