pogledajte sve prijedloge

Gradska vlast: Građani su se odazvali u velikom broju i slali prijedloge za proračun

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.11.2021. 11:28

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 11:28

Iz gradske uprave poručuju kako su se građani Varaždina u velikom broju odazvali na poziv da sudjeluju u izradi prijedloga gradskog proračuna za slijedeću godinu.

Ukupno 114 prijedloga dostavili su gradskoj upravi nakon što je sredinom listopada gradonačelnik Neven Bosilj javno pozvao građane da svojim idejama i prijedlozima o komunalnim projektima sudjeluju u pripremi proračuna. Prvi puta u novijoj povijesti Varaždina tako je omogućeno svim građanima da putem ispunjavanja obrazaca ili elektroničkim putem dostave svoje prijedloge o malim komunalnim projektima.

- Uspjeli smo izazvati interes građana jer smo pokazali razumijevanje za njihove potrebe i spremnost raditi ono što građani očekuju od nas. I dalje ćemo nastojati raznim metodama uključivati građane u donošenje odluka, pogotovo kada je riječ o komunalnom uređenju grada – komentirao je gradonačelnik.

Grad Varaždin objavio je upućene prijedloge na službenim mrežnim stranicama baš kao i tablicu prijedloga koje su izradila vijeća varaždinskih mjesnih odbora još u kolovozu ove godine. Nakon objave svih prijedloga, uslijedit će postupak određivanja prioriteta kako bi se u proračunu predvidjela sredstva za realizaciju onih projekata koje su predložili građani, a koje je moguće realno ostvariti. Prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2022. godinu bit će također stavljen po zakonu na javno savjetovanje, što će također biti nova prilika građanima izraziti mišljenje o tome kako se planira potrošiti gradski novac.

 

Komentari