Priopćenje za medije

Gradski odbor SDP-a Ivanec: 'Predložili smo besplatni vrtić, gradonačelnik nas je odbio'

Objavljeno: 07.12.2023. 10:07

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 10:07

Foto: Arhiva

Gradski odbor SDP-a Ivanec predložio je kroz javno savjetovanje, navode, da se u proračunu za 2024. godinu dodatno osigura oko 200 tisuća eura kako bi se roditelji oslobodili plaćanja dječjeg vrtića, međutim gradonačelnik Milorad Batinić je prijedlog odbio. 

U Dječji vrtić Ivančica Ivanec zajedno sa područnim odjeljenjem u Radovanu ove godine upisano je ukupno 270 mališana, rekli su iz GO SDP-a Ivanec.

- Zbog nedostatka kapaciteta u privatne vrtiće upisano je oko 150 djece s ivanečkog gradskog područja. Iz državnog proračuna, pod mjerom fiskalna održivost dječjih vrtića, Grad Ivanec dobit će više od 200 tisuća eura. Iz gradskog proračuna bilo bi potrebno osigurati dodatnih 200 tisuća eura kako bi se osiguralo financiranje za svu djecu u gradskom i privatnim vrtićima. Ukupni izdatci iznosili bi svega oko 2% sredstava iz proračuna teškog 13 milijuna eura. Na taj način osigurali bismo besplatni vrtić za svu djecu s područja Grada Ivanca - navode.

Dodaju kako je besplatan vrtić standard kojim se potiče ostanak i dolazak novih mladih obitelji što naknadno utječe na demografsku politiku. 

- Naša politika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u središte stavlja dijete  koje od sustava mora dobiti najbolje moguće uvjete i podršku za postizanje cjelovitog razvoja - zaključili su u priopćenju. 

Komentari