neizbježno pitanje

GRADSKO VIJEĆE Čehok prozvao bivšeg direktora Aquatehnike da nije vratio telefone i kompjutere

Objavljeno: 28.03.2018. 17:46

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 19:17

Situacija s Aquatehnikom bila je, sasvim očekivano, tema i današnje sjednice gradskog vijeća, pri čemu su se s konkretnim pitanjem i komentarom gradskoj vlasti obratili poglavito gradski vijećnici Vjeran Strahonja i Dejan Težak (HNS).

Strahonja je pitao kakvi su sada planovi, rekavši da je politiku tu tvrtke do danas "krojila politika", dok je Težak citirao medijske naslove poput „Čehok obukao kombinezon i traži odgodu prodaje Aquatehnike“ ili „Bili smo u tunelu, sad nam je netko upalio svjetlo i vidimo izlaz iz tunela“, rekavši zaključno: „Čini se da zaposlenici ne vide ne vide neko svjetlo i da su duboko zakopani u mraku tunela“. Težak je naime istaknuo da je postojao plan prethodne vlasti prema kojemu se prodaja imovine mogla realizirati za 20 ili čak 30 milijuna kuna. „Sada umjesto prihoda imamo gubitke, a moje je pitanje – ima li Grad kakav plan kako da se zbrinu zaposlenici?“.

Gradonačelnik Čehok u odgovoru Težaku prozvao je HNS i SDP izravno odgovornim za slom Aquatehnike: „Nemojte nas tjerati da vam pokažemo bilance, da se vidi koje groblje ste ostavili iza sebe! Pustite ljude koji su sada zbrinuti na teret Varkoma... Da ne spominjem na koji ste sramotan i glup, ponavljam – glup način doveli u pitanje projekt aglomeracije! Da ne govorim i to, da vaš direktor otišao sa svim uređajima i dokumentima: računala, telefoni...“, rekao je Čehok, kazavši da za kupnju Aquatehnike nije bilo niti je moglo biti interesa, odnosno da bi je IGH kupio samo pod uvjetom da dobije posao na aglomeraciji – čime bi Varkom izravno bio penaliziran.

Komentari