"malo su se ljutili", kaže čehok

GRADSKO VIJEĆE Varteksu "puštena" zadužnica, Čehok ljut i na Kineze: "Malčiraju, ne investiraju"

Objavljeno: 28.03.2018. 18:10

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 18:11

Osim Aquatehnike, vijećnici su se na današnjoj sjednici gradskog vijeća dotalnuli Varteksa i Diamond Aircrafta, pri čemu je gradonačelnik otkrio da je Grad Varaždin Varteksu „pustio zadužnicu“, međutim nije naveo na koji iznos.

Oba pitanja postavio je Neven Bosilj (SDP), kazavši da je novi vlasnik Diamond Aircrafta kineski koncern „težak“ koliko i tri stotine varaždinski proračuna, a navodno ne uspijeva sjesti za stol s gradskom vlasti: „Zanima me hoće li se konačno naći termin za potencijalnog ulagača?“, rekao je Bosilj. Čehok mu je odgovorio da je prethodni sastanak spriječilo snježno nevrijeme; da su im ponuđena dva druga termina, međutim kazao je: „Dapače, što je riječ o velikoj korporaciji, ali od 2015. godine nije uloženo ništa – mene zanima zašto? Nama stoji investicija Calzedonie koja hoće uspostaviti redovitu tjednu liniju Verona – Varaždin. Malčiranje terena ne možemo smatrati investicijom...“

Drugo pitanje Bosilja odnosilo se na na Varteks, obzirom da je novi vlasnik izjavio kako „ima goriva za 6 do 9 mjeseci“. Bosilj je naime pitao jesu li nenaplaćena potraživanja grada osigurana, a Čehokov odgovor je glasio da je upravo nedavno „puštena zadužnica“: „Oni su se malo ljutili, ali mi smo to morali napraviti bez obzira što je Varteks othranio neke od nas. Dio smo im skinuli i dali im otplatni plan, kojega će se nadamo se držati“. Prije toga, nešto je prebijeno zemljištem na kojem se sada prema gradonačelnikovim riječima nalazi parkiralište KTC-a, pri čemu je bivšu vlast prozvao da ga nije naplaćivala: „Hoćemo pomoći gospodarstvu, ali na način da budemo partneri. Malčiranje nije investicija“, rekao je Čehok.

Komentari