za kvalitetniji život u trećoj dobi

Gradu Ludbregu odobren još jedan projekt "Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3"

Objavljeno: 23.05.2018. 11:58

Zadnja izmjena: 23.05.2018. 12:01

"Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3" projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kao što i sam naziv govori, ovo je treći ciklus projekta koji ima za cilj utjecati na relativno nisku stopu uključenosti starijih osoba u život zajednice te mali broj usluga i dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama starijih osoba i umirovljenika na području šire regije Ludbreg.

Prijavitelj projekta je Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, a partneri na projektu su Grad Ludbreg, KUD "Anka Ošpuh" i Likovno udruženje Ludbreg. Opći cilj projekta je doprinijeti uključivanju starijih osoba u život zajednice kroz razvoj, planiranje i implementaciju dodatnih izvaninstitucionalnih usluga i dnevnih aktivnosti, dok su specifični ciljevi podizanje kvalitete usluga i aktivnosti koje se pružaju starijim osobama, povećanje broja usluga i organiziranih dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba i proširenje postojeće mreže usluga na područja u široj okolici Grada Ludbrega.

Očekivani utjecaj, rezultati i učinci na ciljanu skupinu proizlaze iz ciljeva projekta kao osnaženi kapaciteti prijavitelja, partnera i suradničkih organizacija, povećani broj organiziranih usluga i dnevnih aktivnosti prilagođenih potrebama starijih osoba, oformljen sustav podrške „Pomognimo jedni drugima“ i proširen sustav djelovanja spram starijih osoba u područja gdje takvi ne postoji. 

Komentari