sjednica vijeća

Grđan: Kada se glasovalo o zemljištu koje koristi Cafuk, Čehok nije imao prigovora

Objavljeno: 14.04.2022. 10:54

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 13:29

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan odbacila je danas prijedlog Nezavisne liste Ivana Čehoka, da se osnuje povjerenstvo koje bi utvrđivalo njezinu, kao i odgovornost pročelnice Vesne Haluga kada je riječ gradskom zemljištu koje koristi poljoprivredno gospodarstvo Cafuk.

Obrazlažući Čehokov zahtjev kao neosnovan, Grđana kazala kako Čehovi vijećnici ranije na istu temu nisu imali baš nikakvih prigovora:

- Na 6. sjednici vijeća gospodina Čehoka ni ikog s njegove liste tada nije bilo na toj točki dnevnog reda. Nisu imali interes ni ikakav prigovor, a sada je to top tema. Ipak, prijedlog akta nije sukladan poslovniku o radu, odnosno tome što prijedlog akta treba sadržavati te rok njegova slanja. Nisam osobno primila prijedlog akta, a s obzirom na sve navedeno, to ne možemo prihvatiti - rekla je i pozvala predlagatelja da uskladi prijedlog akta s poslovnikom i podnese ga u roku od 15 dana. 

Na njene se riječi nadovezao i gradonačelnik Neven Bosilj riječima kako o lakim povredama službene dužnosti u prvom stupnju odlučuje upravo on.

- Prema svim pravnim odredbama, valja zaključiti da u konkretnom slučaju utvrđivanja eventualne odgovornosti privremenog pročelnika Povjerenstvo Gradskog vijeća nije ovlašteno raspravljati niti pokretati postupke nego je na isto ovlašten isključivo gradonačelnik - dodao je Bosilj.

Komentari