saborska inicijativa

Habek traži ukidanje naknade za čuvanje dokumentacije ugašenih poduzeća

Objavljeno: 18.02.2020. 13:37

Zadnja izmjena: 18.02.2020. 15:50

Bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek u saborsku proceduru uputio je prijedlog o ukidanju naknade za čuvanje dokumentacije ugašenih tvrtki.

Spomenuta naknada ovih dana izazvala podosta negativnih reakcija u medijima i javnosti, a riječ je o tome da bi se poslovne knjige i dokumentacija ugašenih tvrtki trebale predati na čuvanje Hrvatskoj gospodarskoj komori, i to na rok od 11 godina, te prema cijeni od mjesečno 25 kuna prema dužnom metru (s PDV-om).

 - Mojim prijedlogom, u kojemu mi se pridružio i kolega saborski zastupnik Stjepan Čuraj, tražimo ukidanje spomenute naknade izmjenom i dopunom Zakona o trgovačkim društvima. Zakon je donijet prošle godine, Pravilnik određuje nadležni ministar, ali smatramo da naknadna nije opravdana – kaže Habek.

Podsjetimo, Habek je član Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru, kojemu se pridružio nakon izlaska iz SDP-a. Na proteklim predsjedničkim izborima snažno je podržavao Zorana Milanovića, inače i osobnog prijatelja, zbog čega je ponovno došao u sukob s aktualnim vodstvom organizacije u Varaždinskoj županiji koju je vodio dugi niz godina.

Komentari