članovi vijeća o balama

Habijan optimističan, Martinčević i Patafta htjeli bi više informiranosti

Objavljeno: 09.08.2017. 17:40

Zadnja izmjena: 09.08.2017. 17:50

Foto: Arhiva

Današnja objava informacije o odvozu bala s odlagališta u Brezju i dalje je politička vijest dana, koja je izazvala brojne komentare i izjave domaćih političara, ali i običnih ljudi.

>> eTV|FOTO: EKSKLUZIVNE SNIMKE Već 23 dana šleperi Aquatehnike odvoze bale iz Brezja!

Za mišljenje smo pitali i tri istaknuta člana Gradskog vijeća - njegovog predsjednika Damira Habijana te Davora Pataftu iz Lige za Varaždin i Nataliju Martinčević iz Reformista.

Habijan: 'Moglo bi sve u 2 godine'

- Kao predsjednik gradskog vijeća bio sam obaviješten o početku radova. S pravne strane treba dosta toga srediti. Ali pravo je forma, a ključan je sadržaj - tako da se nadam dogovoru s koncesionarom sada nakon što je jedna od strana u sporu promijenjena. Vjerujem da će se sve - i spor i odvoz smeća - riješiti u roku od 2 godine. - izjavio nam je Habijan, koji se nedavno u jeku predizborne kampanje i slikao kod bala.

'Kad budem informiran'

- Komentirat ću naredne tjedne kada ću vjerojatno kao gradski vijećnik više biti informiran od gradonačelnika i zamjenika o detaljima što to rade. Do sada gradsko vijeće nije informirano o toj jako bitnoj temi, što sam i kritizirao javno. - priopćio nam je Patafta.

'Tražim cjelokupno rješenje'

- Ovo nije pitanje "medijskih maglica" već pitanje rješavanja najvećeg varaždinskog problema. I najmanji pomak je dobar ako je transparentan i ako su s njime upoznati vijećnici i građani. Od gradonačelnika tražim hitan, ozbiljan i zakonit prijedlog cjelokupnog rješenja. - izjavila nam je Natalija Martinčević.

>> Habuš susretljivo o odvozu bala: 'Dao Bog da se riješi', Štromar opet živčan: 'Zajebavate!'

Komentari