"Treba nam clean start"

Habijan iznio nove detalje o zemljištu u Brezju, pozivaju Vladu, Oreškovića i Rimac automobile

Objavljeno: 03.03.2016. 11:36

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 11:53

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Gradsko povjerenstvo HDZ-a danas je održalo tiskovnu konferenciju, ponovno na temu Gospodarske zone Brezje. Ovaj put ističu da je gradonačelnika Habuša demantirao DUUDI, dakle kažu da je govorio – neistinu, a sami će, tvrde, uputiti poziv Rimac automobilima i pokušati u rješavanje problema uključiti i premijera Oreškovića i Vladu.

- Rijetko gdje u Hrvatskoj postoji zemljište od 1,2 milijuna kvadrata, dijelom i infrastrukturno uređeno, te s autoputom i aerodromom u blizini. A premijer i Vlada sigurno imaju više kontakata nego gradska vlast koja u pet godina nije napravila ništa – objasnio je Damir Habijan poziv koji upućuju premijeru, dok je član povjerenstva, poduzetnik Robert Gotić istaknuo da je to važno i zbog složenosti problema s balama otpada.

"Zemljište je prenamijenjeno u - komunalno"

Ono što pak HDZ-ovci, kako ponavljaju, traže jest pravni clean start (aneks ugovora o darovanju iz 2005., 2008. I 2010.), a uz razloge koje su već naveli i spomenuti demantij DUUDI-a kojeg su primili, napominju da je to važno također iz razloga što je 2012. godine gradonačelnik Habuš na dio nekretnina dao suglasnost Varkomu.

- Zašto je on dao 250 tisuća m2 umjesto 50 tisuća, koliko je onda bilo obuhvaćeno balama, to morate pitati njega. Na taj način, osim što je „okupirao“ pet puta veću količinu, još veću štetu napravio je time što je zemljište prenamijenio u komunalnu namjenu, što je – automatski raskidni uvjet – kaže Habijan.

Inkubator visokih tehnologija u Varaždinu

- Jučer je u Ženevi otvoren sajam automobila i tamo se skupila cijela elita. Zašto im ne spomenuti Hrvatsku i Varaždin? Nismo lošiji od drugih u Europi, nego samo treba pokucati u pravo vrijeme na pravo mjesto. Idemo načiniti jedan inkubator visokih tehnologija u Varaždinu, za što imamo sve pretpostavke – zaključio je član povjerenstva HDZ-a Gotić, ističući da je poziv otvoren svima pa i gradonačeliku Habušu.

Komentari