ususret gradskom vijeću

Habijan: Sada kada SDP podiže cijenu odvoza otpada, više nema performansa na Korzu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2022. 10:57

Zadnja izmjena: 24.01.2022. 11:03

Klub vijećnika HDZ-a neće podržati Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada koji će se naći na sjednici Gradskog vijeća, rekao je danas predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan.

Ovakvu odluku nije detaljnije pojasnio već je najavio kako će klub vijećnika više o tome govoriti na Gradskom vijeću. Ipak, kako smatra, bez obzira na pozitivne propise, gradonačelnik Neven Bosilj ima mogućnost donijeti odluku o subvencioniranju, odnosno financijskoj pomoći onima kojima bi u ovom trenutku to bilo najpotrebnije

- Što se tiče poskupljenje cijene, trebao bi razmisliti o nekim kriterijima za umirovljenike ili osobe i kućanstva koje su slabijeg imovinskog stanja da njima subvencionira dio navedene cijene, međutim obzirom da se nalazimo u trenutku kada je inflacija doista u punom jeku i da rastu i cijene svih energenata, kao klub vijećnika u ovom trenutku ne možemo podržati ovakvu odluku - rekao je Habijan i dodao kako mu nije jasno zašto je ovoga puta unatoč najavama poskupljenja odvoza otpada izostao ''performans na Korzu''. 

- Vi znate prije tri četiri godine kada se ta odluka prvi puta donosila upravo zbog usklađenja s propisom, ovdje na Korzu imali performanse, a ovaj put je to izostalo i neke stvari su se promijenile, ali i tome ćemo više na Gradskom vijeću - rekao. 

Poskupljenje u travnju ili svibnju

Podsjetimo, u travnju ili svibnju 2022. godine povećat će se cijena zbrinjavanja komunalnog otpada stanarima i kućanstvima, a ona će iznositi 70,06 kuna mjesečno. Kao razlog povećavanja zbrinjavanja otpada, direktor Čistoće Zoran Svetec između ostalog ističe inflaciju od 7,1 posto, porast cijene goriva za kamione te 19-postotni porast plaća u Hrvatskoj, ali i zakonske promjene.

 

Komentari