novi sastanak

Habijan: Korona virus dodatno aktualizra problem grobne kuće

Objavljeno: 07.04.2020. 15:49

Zadnja izmjena: 07.04.2020. 15:51

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan danas je uputio podršku projektu nove grobne kuće na varaždinskom groblju te, vezano uz spomenuto, najavljuje sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tu temu.

– Smatram da je pogotovo u ovo vrijeme razvidno kako postojeća mrtvačnica na našem groblju ne ispunjava osnovne minimalne uvjete ni u pogledu prostora, ni u pogledu osnovnih higijenskih uvjeta. Nažalost, u ovoj situaciji vidimo da su neke stvari u našem gradu dugo godina zapostavljene, a od izuzetne su važnosti za sve naše stanovnike – istaknuo je Habijan.

Podsjetimo, početkom prošle godine direktor Parkova Alen Runac i voditeljica komercijalnih i općih poslova Jelena Sekelj upoznali su hrvatske europarlamentarce te predstavnike Europske komisije s problematikom financiranja izgradnje nove grobne kuće na varaždinskom groblju. Od tada pa do danas poduzeto je nekoliko konkretnih koraka u cilju, a Habijanova inicijativa biti će još jedan korak u rješavanju pitanja, poručuju iz gradskog HDZ-a.

Komentari