'očekujem potporu svih'

Habijan o vladinom odbacivanju prijedloga o Sveučilištu Sjever: 'Sjedište mora biti (i bit će) u Varaždinu'

Objavljeno: 25.01.2018. 13:50

Zadnja izmjena: 25.01.2018. 13:50

Foto: Arhiva

Jučerašnja odluka Vlade Republike Hrvatske kojim je odbijen prijedlog Roberta Podolnjaka po pitanju promjene imena i sjedišta sveučilišta Sjever izazvala je reakciju i šefa varaždinskog HDZ-a Damira Habijana.

>> VIDEO Vlada RH jednoglasno odbila Podolnjakov prijedlog o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever

Na svojoj službenoj Facebook stranici Habijan ističe kako su još 2015. godine u ime HDZ-a predlagali u Hrvatskom saboru da sjedište Sveučilista bude u Varaždinu.

- Žao mi je što tada danas oporbene stranke nisu podržale navedeni prijedlog, već su kao sjedište odredile grad Koprivnicu. Nemam ništa protiv imena Sveučilišta, ali i dalje smatram, a svoje mišljenje nisam promijenio od 2015. kada je isto osnovano, da sjedište mora biti (i bit će) u Varaždinu. - piše Habijan, objašnjavajući i pravnu proceduru kako bi se to moglo ostvariti. Prema njegovim riječima, izmjenu naziva i sjedišta Sveučilišta moguće je izvršiti i putem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja kao osnivača Sveučilišta Sjever.

- Kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina zalagao sam se i zalagat ću se da Grad Varaždin postane sjedište predmetnog Sveučilišta. U tome očekujem potporu svih političkih opcija jer je to u interesu našega Grada. - završava svoje priopćenje Habijan.

Komentari