rasprava u saboru

Habijan: Do kraja mandata očekujem proglašanje Ivanščice parkom prirode

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.01.2021. 13:39

Zadnja izmjena: 29.01.2021. 14:33

Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijanje u Hrvatskom saboru u sklopu rasprave o Konačnom prijedlogu zakona o proglašavanju Parka prirode „Dinara“ predstavio svoju inicijativu za proglašenje Parka prirode Ivančica, Strahinjčica, Ravna gora i Maceljsko gorje.

Najavio je kako će idući tjedan inicijativu i službeno predati Zavodu za zaštitu prirode i okoliša te Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

- Nakon što drugi tjedan i službeno predam inicijativu, očekujem da Zavod za zaštitu prirode i okoliša krene u promjenu postojeće stručne podloge. Iskreno se nadam da ćemo do kraja ovog mandata predložiti, i u konačnici proglasiti, Zakon o proglašenju parka prirode Ivančica, Strahinjčica, Ravna gora i Maceljsko gorje.” – iznio je u svojem izlaganju.

Kako je istaknuo, proglašenje parka prirode za područje Ivančice, Strahinjčice, Ravne gore i Maceljskog gorja doprinijelo bi ne samo očuvanju bioraznolikosti ovog prostora, nego bi dodatno osiguralo opstojnost jedinstvenih krajobraznih elemenata i kulturne baštine. 

Tko je sve podržao projekt?

 Zahvalio je saborskim zastupnicima iz III. izborne jedinice Anđelku Stričaku, Nataliji Martinčević, Predragu Štromaru i Barbari Antolić-Vupora, zatim zastupnicima Željku Paviću, Siniši Hajdaš Dončiću, županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću, županu Krapinsko-zagorske županije Željku Kolaru, gradonačelnici Grada Zlatara Jasenki Auguštan-Pentek i gradonačelniku Grada Ivanca Miloradu Batiniću koji su svojim potpisima podržali inicijativu.

Komentari