reakcija

Habijan: Ovo će biti prilika da dokažemo da kamenolom nije prihvatljiv!

Investitoru je ministarstvo naložilo izradu glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu, nakon čega slijedi javna rasprava u kojoj Habijan vidi priliku...
Objavljeno: 03.08.2022. 08:11

Zadnja izmjena: 03.08.2022. 08:23

Foto: Arhiva

Saborski zastupnik Damir Habijan najavio je poduzimanje svih mogućnosti koje zakon dupušta, kako bi se se ukazalo na to da potecijalni kamenolom podno Ivanšćice nije prihvatljiv.

Naime, Ministarstvo gospodarstva, na zahtjev postavljen od strane investitora, prije nekoliko dana donijelo je rješenje u kojem je utvrdilo da sukladno odredbama Zakona o zaštiti okoliša ne isključuje mogućnost utjecaja kamenoloma na okoliš tog područja. Slijedom toga, investitoru je ministarstvo naložilo izradu glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu, što je postupak koji traje najmanje 10 mjeseci. Nakon toga Ministarstvo će otvoriti javnu raspravu, u kojoj Habijan vidi priliku za djelovanje.

- Koristit ćemo sva zakonom propisana sredstva kako bi ukazali na to da potencijalni kamenolom nije prihvatljiv. Vjerujem da će i revizija studije za Park prirode koja kreće u rujnu pokazati da ne postoje uvjeti da se tako nešto pokreće podno Ivančice. Uvjeren sam da će stanovnici ovog područja također iskazati svoje mišljenje o tome i to je njihovo pravo. Ne bih volio, bez obzira na to što se krenulo u tom smjeru, da stvaramo neku političku borbu, odnosno političku arenu oko tog pitanja. Svi želimo isto, a to je zaštititi ovo područje i dobiti Park prirode – kaže ovaj saborski zastupnik na društvenim mrežama, koji je proglašenje Parka prirode prije nekoliko godina inicirao i skupio potpise.

'Batinić je znao'

Podsjetimo, Habijan se o ovoj problematici oglasio i nedavno, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenkom Đurasom, kada su Milorada Batinića prozvali da je za otvaranje kamenoloma kao član saborskog Odbora za zaštitu okoliša znao još prije tri godine a nije reagirao.

Komentari