problemi pos naselja

Habijan pozvao gradske vlasti da počnu rješavati probleme stanovnika 4. mjesnog odbora

Objavljeno: 08.09.2016. 13:41

Zadnja izmjena: 08.09.2016. 14:08

Foto: Sonja Ognjenović

Problemi stanovnika 4. mjesnog odbora u Varaždinu još su jednom pronašli svoj put prema javnosti i to na konferenciji koja se održala u Ulici Hrvatskih branitelja. O problemima je govorio i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Damir Habijan, te predstavnik suvlasnika stanara iz zgrade u Ulici hrvatskih branitelja, Dejan Žmuk. Pridružio im se i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak.

 Već smo pisali o problemu prebrze vožnje u POS naselju, na koju se žale stanovnici, a o tome su pripremili i prijedlog o postavljanju još jednog ležećeg policajca u Ulici hrvatskih branitelja. Odgovor iz PU varaždinske, kako je kazao Robert Puja, član mjesnog odbora, je potvrdan, a kad će se realizirati odlučit će na sjednici mjesnog odbora.

- Opet bih apelirao na gradske vlasti da prestanu diskriminirati polovicu grada Varaždina. Prema zakonu, Grad je dužan osigurati sredstva, nadgledati i provoditi deratizaciju, a Grad to ne radi. Ovdje stanari sami moraju plaćati deratizaciju, a kući udaljenoj samo 50 metara odavdje, to plaća Grad Varaždin - istaknuo je Dejan Žmuk.

- Gradska vlast uopće ne vodi brigu o ovim problemima koje je naveo Žmuk. Nije dovoljno samo kritizirati, postoje ozbiljne inicijative za sadržaje koji bi se trebali pokrenuti, poput knjižnice. To zahtjeva i određenu financijsku podršku Grada i smatram da na nju ovi žitelji mogu i moraju računati - kazao je Habijan.

Problem parkinga

- POS je brzorastuće naselje, dogodio se baby boom, a uz Sveučilište, ambulante, imamo manjak parkirnih mjesta - komentirao je Žmuk te dodao kako je prema planu, odnosno programu POS-a trebalo biti izgrađeno od 80 - 90 parkirnih mjesta u Ulici Marije Zagorke, ali da to nije učinjeno.

-  Ako je država dala taj novac, zašto ta mjesta nisu napravljena - pitao se Žmuk te nastavio:

- Želimo i da nam Grad postavi tzv. ukopane kontejnere u gradu. Tražimo te kontejnere jer ne smrde, ne lupaju, ne može se nekontrolirano ubacivati smeće. Pozivamo gradske vlasti da se raspitaju što su to EU fondovi i da Varaždin ne postane grad smeća.

Habijan se osvrnuo i na problem podzemne garaže, koja se nalazi upravo ispod mjesta gdje je održana konferencija. Tijekom kišnih dana, krov prokišnjava.

- Milijun kuna stoji deponirano na računu upravo u svrhu osiguranja, pa ne znam zašto se ne iskoristi za sanaciju garaže, nego stanari moraju pokrivati svoje automobile. Pitanje je i sigurnosti cijelog trga, pošto se garaža nalazi točno ispod.

 

Komentari