"Forma zadovoljena", ne i HDZ

Habijan upozorava da Strategija razvoja predviđa izmještanje autobusnog kolodvora u Varaždinu

Objavljeno: 07.04.2016. 13:51

Zadnja izmjena: 07.04.2016. 13:54

Foto: Arhiva

Povjerenstvo HDZ-a Grada Varaždina na današnjoj konferenciji za medije osvrnulo se na, kako kažu "potpunu sadržajnu ispraznost i kontradiktornost" nacrta Strategije razvoja Grada Varaždina od 2014. do 2020. godine...

Spomenuti dokument povjerenik gradskog HDZ-a Damir Habijan, nazvao je "kompilacijom radova učenika osnovne škole koji na kraju godine žele ispraviti ocjene".

- Strategija je zakasnila i stoga nas ne čudi da je Grad Varaždin ispao već u prvom krugu prilikom izbora za Europsku prijestolnicu kulture. Još gore, u nacrtu Strategije razvoja Grada Varaždina nema ni početnog slova kulture kojom se jako ponosimo – naglasio je Habijan.

"Zadovoljavanje forme"

Dodao je da je dokument opet napravljen samo kako bi se zadovoljila forma te da ga “vijećnici HDZ-a ne mogu podržati na sjednici Gradskog vijeća“.

- Ovaj dokument je još jedan dokaz da aktualna gradska vlast nema prave volje ili znanja da našem gradu vrati mjesto kojeg zaslužuje. Nedostaje joj proaktivnosti, ne sluša građane i više se bavi kadroviranjem i uhljebljivanjem umjesto razvojem našeg grada... – nabrajao je Habijan kojeg čudi da se u pojedinim dijelovima Strategije koriste podaci o popisu stanovništva iz 2011., a u drugima iz 2001. godine.

"Netočni osnovni podaci"

Osvrnuo se i na  navod (stranica 20) kako se autobusni kolodvor “izmješta jer se ne uklapa u gradsku jezgru.   

- Pa kako će sada investitor koji je kupio nekretninu ispod nje izgraditi podzemni kolodvor ili, pak, aplicirati na sredstva EU kada se u strategiji navodi da se on mora preseliti – pita se Habijan.

Osim gramatičkih grešaka, šef gradskog HDZ-a smatra kako u Strategiji razvoja Grada Varaždina od 2014. do 2020. godine treba promijeniti i osnovne podatke koji su netočni.

Kao eklatantan primjer, istaknuo je Sveučilište sjever.

- Kako je pripreman dokument dovoljno govori činjenica da je prema aktualnoj gradskoj vlasti Sveučilište Sjever u 100 % vlasništvu Grada Varaždina iako je od 2015. godine njegov osnivač Republika Hrvatska – zaključio je Habijan.

Komentari