presica šefa varaždinskog hdz-a

eTV Habijan: 'Upravnom je vijeću prošao rok da smijeni ravnateljicu Zember, na redu je ministar'

Objavljeno: 20.01.2017. 11:15

Zadnja izmjena: 20.01.2017. 11:37

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj je presici šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan odrekao pravo Upravnom vijeću varaždinske bolnice da smijeni ravnateljicu Zember, jer im je za to davno istekao zakonski rok.

Pozivajući se na Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Habijan je pojasnio da Upravno vijeće može smijeniti ravnatelja bolnice u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga - u protivnom, eventualnu odluku o razrješenju može donijeti samo ministar.

- Kao bivši član Upravnog vijeća mogu potvrditi da je Upravno vijeće o svim razlozima koji se „stavljaju na teret“ ravnateljici bilo upoznato u razdoblju od lipnja do rujna 2016. godine. Prema tome, Upravno vijeće nije nadležno pokrenuti postupak razrješenja, a kamoli donijeti odluku o razrješenju ravnateljice. Takva odluka je protuzakonita! - izjavio je Habijan.

'Dok se mi svađamo, Čakovec koristi priiku'

Habijan se osvrnuo i na najavu da bi uređaj za nuklearno-magnetsku rezonancu namjesto u bolnicu Varaždin mogao otići u čakovečku bolnicu. Istaknuo je kako naši susjedi - bez obzira na političku pripadnost - zajedničkim snagama lobiraju kako bi dobili ovaj vrlo skupocjeni uređaj. 

- Stoga apeliram na politiku da ne ponavljamo greške iz prošlosti već da struku pustimo da radi svoj posao, da ravnateljici i njezinim suradnicima budemo potpora u nastojanju da realizira sve projekte koje je započela. - istaknuo je Habijan, dodajući kako ravnateljica ima potporu struke, ali i javnosti.

 

Komentari