gradonačelnik odgovara

Habuš o Avaru i Buniću: "Ne prežu od pokušaja zaustavljanja rješavanja problema otpada u Brezju!"

Objavljeno: 26.10.2016. 17:10

Zadnja izmjena: 26.10.2016. 17:26

Pisali smo o reakciji gradskih vijećnika Avara i Bunića na priopćenje Grada o odobrenju Ministarstva financija, da se Grad zaduži kako bi se riješio problem baliranog otpada u Brezju. Avar i Bunić pak smatraju  kako se radi o krivom tumačenju dopisa Ministarstva financija. Njihovu reakciju priopćenjem je komentirao gradonačelnik Habuš.

>>Avar i Bunić tvrde da Ministarstvo nije dalo suglasnost za zaduženje Grada Varaždina!

- Uvaženi vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić si bez pokrića uzimaju isključivo pravo tumačenja mišljenja Ministarstva financija koje je nedvosmisleno ustvrdilo da smo se mogli zadužiti za rješavanje baliranog otpada u Brezju. Sada, kada se mišljenje Ministarstva u potpunosti razlikuje od onog što su oni zastupali na sjednici Vijeća, oni okreću ploču. Više im mišljenje ministarstva nije dobro jer ne potvrđuje njihove stavove - stoji u priopćenju gradonačelnika, na što se nadovezao kako smatra da Avar i Bunić  prihvaćaju mišljenja ministarstva kada govore u njihovu korist, a odbacuju kada se takva mišljenja ne poklapaju s njihovim stavovima.

"Promašeni pokušaji"

- Oni sebe postavljaju iznad ministarstva kao mjerilo pa sebi uzimaju za pravo tumačiti stručna mišljenja kako odgovara njima, a ne građanima koji s pravom očekuju da se konačno riješimo bala u Brezju - nastavio je Habuš.

Gradonačelnik ističe kako je mišljenje ministarstva vrlo jasno napisano, no da spomenuti vijećnici, kako kaže "ne prežu od pokušaja zaustavljanja rješavanja problema baliranog otpada u Brezju."

- Takav im je pokušaj, na žalost, uspio prilikom donošenja rebalansa proračuna  pravdanjem „da zaduživanje nije moguće“. Sada kada smo crno-na-bijelom dobili odgovor Ministarstva financija da je to ipak moguće, ovakvi njihovi pokušaji su potpuno promašeni - zaključuje Habuš u priopćenju.

Komentari