bivša vlast o balama

Habuš susretljivo o odvozu bala: 'Dao Bog da se riješi', Štromar opet živčan: 'Zajebavate!'

Objavljeno: 09.08.2017. 12:43

Zadnja izmjena: 09.08.2017. 12:51

Foto: Arhiva

Nakon što smo jutro objavili ekskluzivnu vijest kako već tjednima traje akcija odvoženja bala iz Brezja, za komentare smo upitali donedavnog varaždinskog gradonačelnika Habuša čiji je mandat poprilično obilježio upravo slučaj bala u Brezju, ali i bivšeg župana Štromara.

>>eTV|FOTO: EKSKLUZIVNE SNIMKE Već 23 dana šleperi Aquatehnike odvoze bale iz Brezja!

>>eTV: Čehok o odvozu bala: 'Nismo htjeli početi sa slikanjem - sve će biti gotovo u roku od 2 godine'

Habuš je bio susretljiv i pričljiv, ističući kako se sada odnosi 3 tisuće tona bala, dok ih ostaje još gotovo 120 tisuća tona.

- Dobro je da se to odnosi i dao Bog da se to riješi, ali to je tek kap u moru. Malo je previše pompe, no možda će to biti model za rješavanje problema. A glavno je srediti pitanje koncesije, zatim s Ministarstvom o cijeni odvoza. Mi smo napravili ono što smo mogli - raspisali smo natječaj i našli koncesionara. - odgovorio nam je Habuš, dodajući kako bi trebalo pitati Čistoću zašto se ranije nije moglo odvesti tih 3 tisuće tona. Uz to je rekao kako Grad Varaždin nije imao neposrednu nadležnost za ove bale izvan koncesije.

Štromar nema mišljenje

Donedavni župan a sadašnji ministar graditeljstva i potpredsjednik vlade Predrag Štromar nije bio toliko spreman za komentiranje akcije uklanjanja bala.

- Tamo u članku vam sve piše. Vi samo zivkate i zajebavate okolo. Nemam izjavu - bio je komentar aktualnog potpredsjednika Vlade Štromara na jedan od najvažnijih problema u gradu Varaždinu odnosno u Varaždinskoj županiji.

Inače, ovo nije prvi put da se Štromar iskaljuje na novinarima. Među varaždinskim novinarima poznato je nekoliko slučajeva u kojima je povišenim tonom prijetio da će - kada mu pitanje nije odgovaralo - zvati urednike ili čak vlasnike. Podsjetimo se, da je informaciju o tome kako će postati ministar graditeljstva nazvao - laži, itd.

Itd.

 

Komentari