izazvane reakcije

Habuš o smjeni Vlašića: "I ja bih zaboravio platiti račune, da mi ih žena ne pripremi"

Objavljeno: 15.11.2016. 11:15

Zadnja izmjena: 15.11.2016. 11:32

Foto: Arhiva

Jutros je putem eTV-a Kišić, u ime Gradskog SDP-a, zatražio ostavku Vlade Vlašića, direktora Varkoma ili njegovu smjenu koju će zatražiti od Habuša.  Kao prvi razlog je naveo to što Vlašić "ne plaća račune Čistoći", a drugi razlog takvoj odluci je poništenje natječaja Aglomeracija.  Upitali smo za komentar Habuša i Vlašića. Evo kako su reagirali:

- O kojem se iznosu radi, to je bitno. Ako se radi o dva neplaćena računa, to nije razlog za ostavku. Može se omaškom dogoditi. Meni žena priprema račune za plaćanje, a da ona to ne učini, možda bih i ja zaboravio platiti - objasnio je gradonačelnik.

Na naše inzistiranje da komentira nastalu situaciju, u kojoj Kišić traži ostavku Vlašića ili njegovu smjenu, Habuš je kazao:

- Ima pravo to tražiti. Ipak, pitanje je principa. Je li Vlašić sustavno odbijao platiti račune Čistoći ili se radi o jednom ili dva računa... - kratko je dodao.

"Ni prvi ni zadnji..."

Gradonačelniku, kako je rekao, nije bilo dovoljno informacija o slučaju (makar su službeni dokumenti izašli u javnost), jer nije naveden iznos dugovanja.

- Što se Aglomeracije tiče, nije ni prvi ni zadnji natječaj koji je pao. Takvo je stanje u Hrvatskoj - zaključio je gradonačelnik.

Direktor Varkoma, Vlašić nije htio komentirati ništa od ovog slučaja, već je najavio sazivanje novinarske konferencije na kojoj će izreći svoje mišljenje, a možda tad saznamo i koliko zapravo duguje Čistoći.

 

Komentari