habuš prebacuje lopticu

HABUŠ ODGOVORIO AVARU I BUNIĆU 'MBO je Čehokovo i Pataftino naslijeđe, nemamo utjecaja na njegovo poslovanje'

Objavljeno: 20.12.2016. 16:25

Zadnja izmjena: 20.12.2016. 16:26

Foto: Arhiva

Nakon jučerašnje presice gradskih vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića nije trebalo dugo čekati na odgovor jednoga od prozvanih - gradonačelnika Gorana Habuša, koji u svom priopćenju poziva, kako veli, dežurne dušebrižnike, da se obrate na adresu Čehoka i Patafte.

>> AVAR I BUNIĆ UPOZORAVAJU: 'Varaždin bi neki htjeli pretvoriti u nacionalno smetlište'

Habuš u svoju obranu ističe da je MBO postrojenje naslijeđeno od ranije vlasti, ugovorima sklopljenima između Čehoka i društva u vlasništvu Davora Patafte. Potomo napominje da je MBO danas u privatnom vlasništvu trgovačkog društva C.I.O.S. MBO d.o.o., te da na njega Grad Varaždin i sam Habuš ne mogu nikako utjecati, tako da Grad ne snosi odgovornost.

Habuš potom navodi da Grad Varaždin jedino može utjecati da se u cijeloj toj priči na najpovoljniji mogući način riješi pitanje zemljišta na kojem je MBO postrojenje izgrađeno, a koje je, kako ističe, Čehok nezakonitim ugovorima prenio na Pataftu. Stoga se Gradskom vijeću predlaže rješavanje obeštećenjem koje bi okončalo sve sudske postupke.

- U konačnici, sve i ukoliko dođe do preuzimanja MBO postrojenja od strane PIŠKORNICE, obrada otpada u tom postrojenju može biti samo privremenog karaktera, dok ne započne s radom regionalni centar za gospodarenje otpadom, čije stavljanje u funkciju sada ponovno podržava i središnja vlast. - ističe Habuš na kraju priopćenja.

Komentari