Izvanredna presica

Habuš odgovorio Habijanu: Plašite investitore, pa mi smo Rimac automobile već pozvali!

Objavljeno: 03.03.2016. 15:36

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 18:41

Foto: Josip Novak

Današnju konferenciju za medije Gradskog povjerenstva HDZ-a, na kojoj je Damir Habijan između ostalog ustvrdio da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) demantirao varaždinskog gradonačelnika u svezi preporuke za osnivanje jedinstvene Gospodarske zone Brezje, Goran Habuš je nazvao predstavom.

Naime, u četvrtak je u Gradskoj vijećnici posljedično održana izvanredna konferencija za novinare, tijekom koje je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš iznio svoje argumente vezane uz osnivanje Gospodarske zone Brezje.

>> Habijan iznio nove detalje o zemljištu u Brezju, pozivaju Vladu, Oreškovića i Rimac automobile

"Nisam rekao da imamo pisani naputak DUUDI-ja"

- Zahvaljujući HDZ-u još jednom u javnost izlaze teške optužbe, iako u Brezju imamo dobru varaždinsku priču. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  nisam rekao da imamo pisani naputak DUUDI-ja da objedinimo 4 zone u jednu, već da Grad ima usmenu sugestiju ljudi iz Državnog ureda da se to napravi – rekao je Habuš potkrijepivši svoj navod i video isječkom sa sjednice Gradskog vijeća.

Spomenutim objedinjavanjem četiri zone u jednu, nije se dogodilo ništa krucijalno na terenu, uvjeren je Habuš.

"Objedinjavanje zona – jedini izlaz"

- HDZ danas govori o 'clean startu' i to je upravo ono što mi radimo osiguravanjem novca za uređenje zone i poticanje gospodarstva. Ovakva retorika HDZ-a ide u suprotnom smjeru i nadam se da je DUUDI neće iskoristiti na način da zemljište daje podobnima i uzima nepodobnima – naglasio je varaždinski gradonačelnik.

Potvrdio je kako je Grad Varaždin 2012. zaista ustupio dio zemljišta Varkomu uz “privremenu suglasnost DUUDI-ja, koja će trajati dok se ne ukloni balirani otpad s lokacije na koju je deponiran“.

"Rimcu smo pisali još krajem veljače"

Habuša čudi najava GO HDZ-a da će uputiti poziv “Rimac automobilima“.

- Rimcu smo pisali još 24. veljače ove godine i pozvali smo ga da dođe u Gospodarsku zonu Brezje kako bi ga upoznali sa svim uvjetima za investiranje. To je zadaća Grada i to smo napravili, a ovo što radi HDZ konferencijama za medije je plašenje investitora i građana – ustvrdio je Habuš.

Potom se obrušio i na svoje prethodnike u gradskoj vlasti rekavši kako su imali vremena riješiti pitanje gospodarske zone u Brezju od 2008. do 2011. godine.

- Pokušali su to napraviti s Biotehnološkim parkom, ali nisu uspjeli. Nama je kao jedini izlaz preostalo objedinjavanje zona. Možda bi Damir Habijan to drugačije napravio da je gradonačelnik, ali nakon njegovih današnjih izjava ne daj Bože da se to dogodi – zaključio je Habuš.     

Komentari