Habuš podijelio 10 ključeva za stanove u Koblenzovoj ulici, preostalo ih još 16

galerija-images/kljucevi koblenz travanj 2015

Objavljeno: 09.04.2015. 13:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Zoran Stanko

Deset obitelji je s današnjim danom dobilo ključeve u novim „POS stanovima“ u objektu B1 u Ulici grada Koblenza u Varaždinu. Svi su se oni javili na otvoreni natječaj Javne ustanove Gradski stanovi kojim se daje u najam 10 stanova površine od 60-ak do 90-ak četvornih metara.

Ključeve su novim stanarima predali varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Zoran Svetec.

- Radi se o modelu koji je prvi puta u Hrvatskoj pokrenut upravo u Varaždinu 2012. godine. Zasada smo jedini u Hrvatskoj koji 'vozimo' po tom modelu. U ovom trenutku je ukupno 47 stanova u najmu od kojih je 22 u Hraščici i 25 s današnjim danom u Vilka Novaka - izjavio je Habuš te je dodao kako je riječ o vrlo privlačnom modelu.

- Model je to koji je privlačan zbog izuzetno povoljnih stanarina koje se kreću negdje u rasponu od 1200 do 1800 kuna. Poseban je i po tome što u prvoj godini 80% uplaćenih sredstava se vraća kupcu, odnosno priznaje se u cijenu stana ukoliko stanar odluči kupiti stan. Druge godine je to 60%, treće godine je 40% što znači ukupno da za vrijeme razdoblja potpisivanja ugovora i trajanja ugovora od 3 godine ukoliko kupac u trećoj godini nakon toga odluči kupiti stan - 60% uplaćenih sredstava mu se prizna u cijenu kupnje stana - dodao je Habuš.

Ova zgrada ima 56 stanova od kojih je 15 stanova prodano, a potpisan je i jedan predugovor za prodaju dok je 25 stanova dano u najam. Ostalo je još 16 stanova za koje se gradonačelnik nada da će ih uspjeti prodati. Ako se neće uspjeti prodati onda će se ovaj model najma stanova nastaviti nakon 1. rujna.

Interes je bio jako velik, a podijeljeno je 10 ključeva u najam za nove stanare, dok je stiglo čak 26 molbi.

- Pozivam sve one koji će biti zainteresirani eventualno za model najma da nam se nakon 1. rujna ponovno obrate. Ukupni mjesečni prihod od najma tih 47 stanova je blizu 100 000 kuna i omogućava nam da servisiramo sve one obaveze. Prestali smo trošiti nego smo uspjeli nakon dugo vremena doći u poziciju da uz prihode počnemo vraćati sve one obaveze koje javna stanova Gradski stanovi ima - istaknuo je Habuš, dok je ravnatelj gradske ustanove Javni stanovi Svetec dodao kako je riječ o vrlo kvalitetnim stanovima.

- Ovdje se radi o stanovima koji su površine od 60 do 98 metara kvadratnih. Ugrađena je troslojna PVC stolarija s izolacijom od 12 centimetara, a parket je II. klase. Ugrađena su protuprovalna i protupožarna vrata tako da smatram da su stanovi dobre kvalitete - izjavio je Zoran Svetec.

Na pitanje kako to da postoji takav veliki interes za stanove gradonačelnik Habuš je izjavio da su dva bitna momenta, a on su tržišni i ekonomski.

- Cijena je zaista ispod one tržišne i ekonomske cijene ali zato su i propisani uvjeti pod kojima možete dobiti ovakav stan, tako da ga ne može dobiti svatko. Jedan od uvjeta jest i taj da je to potencijalnom stanaru prva nekretnina i da je on prije toga bio na POS-ovoj listi - zaključio je Habuš.

{gallery}kljucevi koblenz travanj 2015{/gallery}

Komentari