17 udruga dobilo novi prostor

Habuš udrugama uručio ključeve prostorija u nekadašnjem Centru za odgoj

Objavljeno: 01.06.2016. 12:08

Zadnja izmjena: 01.06.2016. 12:16

Nekadašnji Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ u Varaždinu od danas je prostor za udruge građana. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je predstavnicima 17 udruga uručio ključeve.

Podsjetimo, u travnju ove godine raspisan je natječaj za dodjelu 25 prostorija udrugama koje provode programe i projekte od interesa za Grad Varaždin. Cijela zgrada veličine je 1864 metara kvadratnih, a udrugama je dodijeljeno nešto više od 70 % prostora. Nekadašnja zgrada udruga u Križanićevoj ulici renovirat će se jer će je koristiti Sveučilište Sjever.

– Vodili smo se kriterijama da to budu one udruge koje rade kvalitetno i koje na svakodnevnoj bazi trebaju prostor. Svima želim dug i kvalitetan rad u ovim prostorima. – rekao je tom prilikom gradonačelnik Habuš.

Gradonačelnik je istaknuo da se Društvo „Naša djeca“ Varaždin, za koje je trebao biti namijenjen dio prvog kata, nije javilo na natječaj te apelira na to da se jave jer još imaju priliku: – Bili su ovdje, pregledali prostor, zafrknuli s nosom i rekli da to njima nije dovoljno dobro.

Popravke u unutrašnjosti nekadašnjeg Centra za odgoj i obrazovanje, posebice one veće, sanirat će Grad Varaždin, a udruge će same morati sanirati one manje. Mjesečna najamnina koju udruge plaćaju, ovisno o veličini prostora, iznosi oko 6 kuna po kvadratnom metru.

Komentari